Haltiametsän seuraavat pentusuunnitelmat ovat siirtyneet syksylle 2024. Lisää infoa tulossa kun suunnitelmat etenevät.

Haltiametsän Karhunkutsuja "Nalan" pennut syntyivät 29.8.2023. Pentujen isä on komea Jahkkas Härmä "Patu".
- Pennut ovat varattuja. -

Nalan pentueessa on kaksi tyttöä ja kolme poikaa. Nala on onnellinen ja huolehtivainen emo.

Nalan arvoituksellinen hymy! Tiineyttä on 1kk 23.7. takana ja tiineyden merkit alkavat näkyä.

Kaunis Nala, tuleva emo haaveissaan. Pientä pyöreyttä ja henkistä valmiutta on jo nähtävissä.

Nalalla on hyvät terveystulokset kesältä 2022. Silmät terveet, luusto rtg kyynärät 0/0, lonkat B/B, selkä VA 0, normaali, SPO puhdas, LTV 0, normaali. Nalan luonne on sympaattisen hurmaava! Näyttelyissä Nala on ollut ROP pentu ja sillä nuorten luokan voitto EH sekä avoimen luokan EH Lappalaiskoirien Syyserikoisnäyttelystä 2.10.2022. Nalan pennut syntyvät Haltiametsän kennelissä.

Nala on nyt terveystarkastettu myös DNA testein ja tulosten valossa pentue on vapaa näiden perinnöllisten sairauksien kantajuudesta vanhempien tulosten perusteella :
  • PRCD-pra: terve (A)
  • IFT122-pra: terve (A)
  • Pompen tauti: terve(A)
  • DM (Deg. Myelop.): terve(A)
  • CMR: terve (A)

Tulevan pentueen isä "Patu" täyttää 4-vuotta. Patu on luonteeltaan ystävällinen, utelias ja aina valmis uusiin seikkailuihin. Se on itsevarma ja avoin, sosiaalinen ihmisten ja kivojen koirakaverien kanssa. Patulla on hillitty riistavietti ja se on mm. mökillä irtipidettävissä. Kesäisin lenkkeliy sujuu mukavasti vaikka polkupyörän vierellä. Lappalaiskoirien erikoisnäyttelystä 3.10.2020 Patu sai loistavat arvostelut voittaen Junioriluokan, ERI, Sertin arvoinen. Tuomari Sakari Potin arvostelu tässä:

"52 cm. Musta vaalein merkein. Keskikokoinen. Jo voimakastyyppinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt, oikealinjainen pää. Erinomaisesti kehittynyt runko ja raajarakenne. Kesäturkki. Oikea hännän asento liikkeessä. Pitkä vetävä askel. Terhakka luonne."
Patu on laajasti terveystarkastettu sekä luustostaan että DNA testein:
PRCD-pra: terve (A)IFT122-pra: terve (A)Pompen tauti: terve
(A)DM (Deg. Myelop.): terve
(A)CMR: terve (A)
Silmät terveet, luusto rtg: kyynärät 0/0, lonkat C/B, selkä VA 0, normaali, SPO puhdas, LTV 1.
Kuvan © P.K.

Nala, kaunis Juhannusmorsian!

Tassun ja Kelmin pennut syntyivät 27.10.2022.
- Pennut ovat varattuja -

Pentuja on 6, tyttöpentuja 4 ja poikapentuja 2. Kaikki on sujunut tähän saakka mallikelpoisen hienosti!

Tassu on rauhallinen ja hoitaa pentujaan varmaotteisesti ja antaumuksella.

Paljon Onnea kaikille tuleville pennunomistajille!

Todella tyytyväisin mielin toivotan teidät tervetulleeksi Haltiametsän tiimiin!

KIITOS ihanista pentutiedusteluista, moni hyvä koti jäi vielä vaille sitä omaa pentua, odottavan aika on joskus niin pitkä.

Tassun masussa on näkyvissä mukavasti jo pyöreyttä. Kuvassa 46 tvrk.

Haltiametsän Lumitassulle ja Laavusavun Kaskenhaltialle odotetaan syntyväksi pentuetta lokakuun lopussa! "Jouluksi Uuteen kotiin!"

Pennuille etsitään aktiivisia koteja joissa liikutaan luonnossa ja harrastetaan yhdessä koiran kanssa. Sijoitetaan uros sekä narttu. Alustavia tiedusteluja otetaan vastaan. Asiallisiin tiedusteluihin pyritään vastaamaan viikon kuluessa. Yhteydenottolomakkeen toiminnassa oli kesällä ongelmia, tiedusteluja voi tehdä suoraan sähköpostitsekin.

Tulevan pentueen sukutaulu Kennelliiton Jalostustietokannassa. Sukusiitos % 4:llä sukupolvella 0%,

8 sp 3,34%. Vanhemmilla on hyvät terveystulokset laajoissa virallisissa terveystarkastuksissa.

Emä FIMVA Haltiametsän Lumitassu "Tassu" 5-v.

Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat B/B, PRA a (ei kantaja). Tassu on laumasosiaalinen ja hieno emo, se on rohkea, nopea, energinen. Se on myös uskollinen ystävä ja halittava kainaloinen. Tassu on täydellä sydämellä kaikessa touhussa mukana. Yhteiset metsäretket ovat Tassun lempipuuhaa.
Tassun ensimmäiset pennut ovat kauniita, viisaita ja täynnä nuoruuden toimintatarmoa. Koko pentue on saanut kesän 2022 näyttelyissä menestystä ja hienot arvostelut kuten Tassukin!

Kelmi ja Tassu rakastavaiset! Hymyilyttää!

Isä Laavusavun Kaskenhaltia "Kelmi" 6-v.

Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat B/B, selkä VA0 (normaali), SPO (puhdas),LTV0 (normaali). PRA A (geenitestattu terveeksi). Luonnetestattu + 140 p. +++ laukausvarma. Kelmin perhe harrastaa retkeilyä ja vaeltamista. Kelmi on lapsirakas ja tulee tuttujen koirien kanssa hyvin toimeen. Kelmi on tottelevainen ja vapaana pidettävissä, sen riistavietti on hillitty. Oman perheyhteisön kesken se on lempeä ja rakastettava. Pihan reviirille saapuvat huomataan ja ilmoitetaan.

Rakkaus on toteutunut, nyt on leppoisa tunnelma.

Parkkipentue syntyi 10.3. 2022 "Almalle" ja "Pyrylle".

- Alma eli Haltiametsän Aamun Sarastus synnytti 10.3. neljä reipasta uros pentua. Pennut kasvavat Haltiametsän kennelissä. Pennut ovat luovutusikäisiä huhti- toukokuun vaihteessa.

- Pennut ovat varattuja -

Pentujen varttumista luovutusikään voit seurata alalinkistä Alman pennut 10.3.2022

Tulevan pentueen emä Haltiametsän Aamun Sarastus "Alma". Näyttelystä EH. Terveys: Silmät OK, Kyynärpäät 0/0, lonkat B/B, selkä VA0 (normaali) LTV0 (normaali), PRA a = ei kantaja. Luonteeltaan Alma on sosiaalinen ja super kiltti sekä perheen kaksi- että nelijalkaisille jäsenille (koirat, kissat, hevoset) ja paimentaa mielellään koko katrasta pysyen irtipidettynä omassa pihapiirissä. Riistaviettiä Almalla on hieman, myyrät, puput ja linnut kyllä huomioidaan.

Alma Haltiametsässä © M.Tuunanen 2022.

Tulevan pentueen isä Tiuhti eli "Pyry". Näyttelystä EH. Terveys: Silmät OK, Kyynärpäät 0/0, lonkat B/B, selkä VA0 (normaali) LTV0 (normaali). Luonteeltaan Pyry on itsevarma ja tasapainoinen, rauhaa rakastava mutta selkeä johtajauros perheen nuoremmalle porokoirapojalle. Pyry on tottelevainen, hieman pehmeä, rohkea, mutta harkitsevainen. Aina mukana innolla kaikessa. Riistaviettiä Pyryllä on jonkin verran, pihapiirissä vierailevat kauriit ja peurat kiinnostavat kovasti.

Pyryn kuva ylhäällä © M.Töytäri 2022.

Haltiametsän Aamun Sarastus "Alma".

Tiuhti "Pyry" kotimaisemissa keväällä 2021.

Tassulle ja Jedille syntyi 20.6.2021 Juhannus pentue!

Pennut syntyivät sujuvasti sunnuntai aamun sarastaessa. Tassu on rauhallinen ja huolehtivainen emo, vaikka alku on tuoreelle äitikoiralle hieman hämmentävä kokemus. Tassu ei malta irrottaa katsettaan pennuistaan, se tuntuu olevan ihastuksissaan ja ylpeä lapsistaan. Pentueessa on 1 tyttö, joka jää Haltiametsän kennelin omaksi koiraksi, sekä 4 kaunista poikaa, mustia valkein ja ruskein merkein.

Pennut syntymäpäivänään 20.6.2021. Keskikesän lapset, yöttömän yön kuutamon ja kuumana hehkuvan auringon alla syntyneet, ovat aloittamassa Suuren Matkan Maassa, sinisellä planeetalla!

Kuvakooste ensimmäisen vuorokauden tunnelmista. Tyttöpentu keskimmäisissä kuvissa.

Pentujen isä "Jedi" -valon ritari - Charmikas hurmuri perheineen toivottaa onnea Tassu-mammalle ja koko joukkueelle upeiden Alppiruusujen kera! © T. Kivilaakso

Haltiametsän Lumitassu "Tassu" on astutettu 22.4.2021. Tulevan pentueen isä on 3-vuotias Karhukallion Perfect Charmer eli "Jedi". Kihlatreffit vietettiin hyvässä yhteisymmärryksessä Haltiametsässä.

Jedin kuvat © T. Kivilaakso

Tulevan pentueen isä Karhukallion Perfect Charmer "Jedi". Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat B/B, Selkä terve (SP0= puhdas, LTV0=normaali), PRA a (ei kantaja). Jedi on luonteeltaan tasapainoinen, rohkea ja avoin, rauhaa rakastava ja rakastettava perheenjäsen.

Tulevan pentueen emä FI MVA Haltiametsän Lumitassu "Tassu". Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat B/B, PRA a (ei kantaja). Tassu on rohkea, nopea, energinen ja vahvatahtoinen. Se on myös uskollinen ystävä ja halittava kainaloinen. Täydellä sydämellä kaikessa touhussa mukana.

OMISTAJAN LUONNEKUVAUS: Jedi on yleisesti ottaen hyvin rauhallinen (moni ulkopuolinenkin on sanonut rauhalliseksi). Kivojen tyttöjen ja leikattujen poikien kanssa tosi leikkisä, rakastaa painimista, spurttailua ym. Uskoo ja kunnioittaa täpäköitä tyttöjä, mutta äijäilee nuorille pojille. Ei normioloissa juuri hauku, ei rähjää remmissä ja kiertää kaukaa muut rähisijät.
Jedi on myös hyvin mukautuvainen, sellainen ”kaikki käy”-tyyppi. Ollaan reissattu paljon Jedi mukana, mm kahtena kesänä Lapissa ja Norjassa, eikä mitään ongelmaa majoittua milloin missäkin, matkata yöjunassa tai maisemagondolissa ”vuoren” päälle. Myös veneily menee vaikka ei niin kivaa Jedistä.

Toisaalta Jedi on sitkeä ja tarvitsee kunnon auktoriteetin. Jedi on myös omistushaluinen mitä tulee luihin ja leluihin, välillä jopa muihin tavaroihin, jotka ei edes ole sen. Mutta kaiken kaikkiaan helppo koira, ja nopea oppimaan. Makupalasta tekee mitä pyydetään �� Teksti & kuvat © T. Kivilaakso

Jedi tapasi Tassun ja Sukka siskonsa. 13.3.2021.

Upea Jedi hurmasi kaikki lempeällä olemuksellaan.

Sukka 2 vrk ikäisten pentujen kanssa. Pennut ovat varattuja.

Tulevan pentueen emä Karhukallion Perfect Pandora "Sukka". Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat B/B, PRA a (ei kantaja). Näyttelystä NUK1 EH x 2. Sukka on nuori ja energinen monitaituri, iloinen ja rakastettava koiraneiti. Tuleva pentue on Sukalle ensimmäinen. Otsikon nimi toimii linkkinä Sukan omalle sivulle.

Tulevan pentueen isä Haltiametsän Ukko. Terveys: Silmät OK, kyynärät 0/0, lonkat A/A, PRA a (ei kantaja). Näyttelystä Sert + VSP. Ukko on luonteeltaan reipas, avoin ja ystävällinen. Kokeneena matkaajana kuin kotonaan monenlaisissa ympäristöissä. Otsikon nimi toimii linkkinä Ukon omalle sivulle.

Kaikki pennut ovat varattuja. Jalostustoimikunnan hyväksymä yhdistelmä.

Pentueen Sukka + Ukko sukutaulu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Haltiametsän kenneliin syntyi kaunis nelikko Tähdelle ja Temelle Joulupäivänä 2019!

Tähdelle ja Temelle syntyi 25.12.2019 pentue, josta on haaveiltu jo kauan. Pentueessa on kaksi mustaa urosta ja kaksi mustaa narttua suuremmin ja pienemmin vakoisin ja ruskein merkein. Tähti hoitaa pentuja antaumuksella ja kaikki voivat hyvin. Pennut ovat varattuja.

Tähti 4-v. 7.10.2019. Tulossa pentue upean Temen kanssa. Pennuille toivon aktiivisia koteja joissa luonto-, koira- ja eräharrastukset ovat lähellä. Tiineys röntgenissä näkyi 4 pentua. Kaikille pennuille on alustavasti koti tiedossa.

TULEVAN PENTUEEN EMÄ HALTIAMETSÄN METSÄTÄHTI

Tähti on astutettu Temellä (Savge Iku-Tiera). Pentujen odotetaan syntyvän jouluna 2019.
Tähti suukottaa Temeä, nyt tämä juttu onnistuu!

TULEVAN PENTUEEN ISÄ SAVGE IKU -TIERA © R. Karjalainen

Teme ja Tähti yhdistelmästä odotetaan syntyväksi pentuja Jouluksi 2019. Todella upea yhdistelmä!

Molemmat vanhemmat ovat terveitä ja virallisesti terveystarkastettu sekä luonnetestattu.

Lappalaiskoirat ry:n Jalostustoimikunnan hyväksymä yhdistelmä!

  • Isä lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK, polvet 0/0, PRA(a) LTE 160 pistettä.
  • Emä lonkat A/A, kyyrärät 0/0, silmät OK, PRA (A), POMPE (N), DM (N), LTE 129 pistettä.

Tulevan pentueen sukutaulu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Astan ja Kostin pentue syntyi 10.9.2019!

Astan ja Kostin pennut syntyivät 10.9. Pentueessa on 4 narttua, joista yksi musta ja kolme parkin väristä sekä kaksi mustaa urospentua. Asta, jo kokenut emo, hoitaa pentujaan kiitettävästi. Kaikki pennut ovat varattuja.

Yhdistelmä Cranefield´s Pearly Frozen Azalea "Asta" ja Haltiametsän Pellonpekko "Kosti". Pentue on jalostustoimikunnan hyväksymä. Pennut syntyivät Haltiametsän kennelissä. Molemmat vanhemmat ovat hyväluonteisia ja virallisesti terveiksi tarkastettuja. Yhdistelmän sukutaulu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

Terveys: Silmät terveet, lonkat C/B Pra status a = ei kantaja. Pentueen emä Asta on nyt 6-vuotias. Pentue on sille kolmas. Astalla on aiemmista pentueista kansainvälisesti menestyneitä ja palkittuja jälkeläisiä. Asta on luonteeltaan hyvähermoinen, rauhallinen ja huolehtivainen emo pennuilleen. Asta on periyttänyt myös jälkeläisilleen kaunista väritystään. © 2014 K.Kyrölainen

Terveys: Silmät terveet, lonkat A/A kyynärät 0/0, selkä OK. Pra status A = ei kantaja. Pentueen isä Kosti on nyt 4-vuotias. Kosti on luonnetestattu 174 p. Mejä AVO2, näyttely H. Kosti on luonteeltaan tasapainoinen ja sillä on sopivasti toimintatarmoa. Kosti on kokeillut myös lammaspaimennusta. Kostille pentue on ensimmäinen.

Tähden ja Jepen 6kk ikäiset pennut 25.2.2018.

HALTIAMETSÄN METSÄTÄHDELLE JA COSSAK´S POLARIC PEPPERILLE SYNTYI 22.8.2017 KAUNIS NELIKKO. KAKSI TYTÄRTÄ JA KAKSI POIKAA. KAIKKI MUSTIA MERKEIN.

Pentueen isä FI MVA Cossak´s Polaric Pepper eli "Jeppe" © K. & J. Kyröläinen

Haltiametsän kenneliin syntyi pentue 22.8.2017 !

Pentueen isä "Jeppe"

Pentueen emä "Tähti"

Molemmat vanhemmat ovat terveitä ja virallisesti terveystarkastettu.
  • Isä lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK, polvet 0/0, sydän OK, PRA (a)
  • Emä lonkat A/A, kyyrärät 0/0, silmät OK, PRA (A), POMPE (A), DM (A)

Pentue on lappalaiskoirien jalostustoimikunnan hyväksymä yhdistelmä!

Pentueen sukutaulu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Pentueen emä "Tähti" on kerännyt näyttelyissä useita luokkavittoja ja saanut laatuarvostelussa Erinomaisen ERI. Luonteeltaan Tähti on porokoiraksi erittäin avoin ja rohkea. Sillä on paljon toimintatarmoa ja omaa kekseliäisyyttä. Koiraperheemme nuorimmaisena se osaa olla myös kiltti ja nöyrä ja se on myös varsinainen ilopilleri ja hauskuuttaja. Tähden kanssa touhutessa tulee aina hyvälle tuulelle! Riistaviettiä Tähdellä on kohtuullisesti. Metsän eläimet kiinnostavat, myyrät pyydetään ja oravat haukutaan, jänis laitetaan liikkeelle. Kaurista saatellaan pidemmällekin. Jäljestäminen metsässä on Tähden mielipuuhaa. Lenkeillä Tähti pysyttelee yleensä näköetäisyydellä ja tulee luokse heti kutsuttaessa, tai ainakin pienellä viiveellä. Kotipihalla Tähti pysyy vapaana, kuten muutkin laumamme koirat. Pallon tai pehmolelun heitto ja nouto ovat Tähden lempileikkejä.

Pentue on Tähdelle sen ensimmäinen.

Pentueen isä "Jeppe" on menestynyt näyttelyurallaan loistavasti ja tuli heti 2- vuotta täytettyään 30.4.2016 Suomen muotovalioksi. Upean rakenteensa lisäksi Jepellä on todella kevyet ja kauniit liikkeet, joista se on aina saanut tuomareilta paljon kehuja.

Jeppe on erittäin lapsirakas ja sosiaalinen luonteeltaan, myös toisten koirien kanssa. Kotona Jeppe elelee sävyisästi oman perheen, 4 muun koiran ja 2 kissan kanssa. Se on aina valmiina lähtemään retkille tai matkoille ja osaa käyttäytyä herrasmiehen tavoin missä tahansa. Metsälenkeillä Jeppe tekee tutkimusretkiä ympäristöön noin 100-200 metrin päähän, pitäen yhteyttä isäntään aktiivisesti. Jepellä on hillitysti riistaviettiä. Jänis kyllä haastetaan 100 metrin pikajuoksuun, jos sattuu lenkkipolulla näyttäytymään.

Jepelle syntyvä pentue on toinen. Sen 1. pentue syntyi keväällä 2017 Kukonharjun kenneliin.

Pentuja syntyi keväälle 2015

Haltiametsän Niisku-Neidin ja Wauhtiwelhon Danibaban pennut syntyivät 24.4.2015. Kuvassa pentutapaaminen 5 kk ikäisinä Lahden erikoisnäyttelyssä 4.10.2015 Niisku-emon kera. © JP Lindroth

Pentueen isä "Baba"

Pentueen emä "Niisku"

Haltiametsän kenneliin syntyi 24.4. 2015 lapinporokoirapentue yhdistelmästä, jossa emänä Haltiametsän Niisku-Neiti "Niisku" ja isänä komea nuori uros Wauhtiwelhon Danibaba "Baba". Molemmat vanhemmat on terveystarkastettu ja pentue on kummallekin ensimmäinen. Pentue on lappalaiskoirien jalostustoimikunnan hyväksymä yhdistelmä ja erittäin huolella harkittu ja innolla odottamamme Baban omistajan Sadun kanssa. Molemmille jäi pentueesta kotiin kasvamaan uusi perheenjäsen myös tulevien sukupolvien jalostusta jatkamaan. Pentueen sukutaulu Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä:

 http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI46590%2F12&RekNoE=FI32377%2F12&Sukupolvet=4

Wauhtiwelhon Danibaba 2014, © Satu Nyberg

Haltiametsän Niisku-Neiti 2.3.2013 Valkeala Sert, VSP

Pentueen isä "Baba" on nuori 2,5-v komea uros. Se sai mm. elokuussa 2014 Helsingin maailmanvoittajanäyttelyssä arvosanan Exelent, Virolahdella 7.2.2015 se oli PU2 ja sai varasertin. Juhannuksena 20.6.2015 Rovaniemen KV-näyttelystä Baballe CACIB, Sert ja hieno sijoitus PU2. Baba on erittäin rauhallinen, mutta rohkea ja ystävällinen luonteeltaan. Baba harrastaa tokoilua ja on erittäin sosiaalinen myös muiden uroskoirien kanssa. Baba on tutkittu silmistään terveeksi, sillä on terveet kyynärät 0/0 ja A/A lonkat. Sen sukutaulu on erittäin mielenkiintoinen ja sen molempien vanhempien puolelta löytyy todella menestyneitä koiria.

 

Baban omistajan kuvaus sen luonteesta: Baba on laumatietoinen, pitää vahtia ja huolehtii, että esim. metsäretkillä kaikki ovat tallessa. Baba rakastaa uimista, se on oikea vesipeto. Myöskin hän haluaa välillä omaa rauhaa ja vetäytyy suojaisaan paikkaan nukkumaan, esim. sängyn alle. Rohkea ja utelias kaveri, ei ole myöskään paukku herkkä. Uutena vuotenakaan ei ole ongelmia. Rakastaa autoilua, eikä ole haukkuja tyyppi, haukahtaa joskus leikkiessä.

 
Lenkeillä Baba on melkein aina irti ja käymme paljon metsässä joten ei ole myöskään karkailija. Mutta Baba on emäntä kuuliainen, jos emäntä on paikalla niin ottaa jos haluaa muilta käskyjä ja tottelee niitä jos sille päälle sattuu, mutta minua tottelee aina. Tottelee myös muita moitteettomasti jos en ole itse paikalla. Odottaa aina minulta ohjeita, miten pitää toimia. Baba on myös koulutettu niin, että minun ei tarvitse aina edes sanoa mitään, riittää pelkät käsimerkit ja ilmeet, joista koira tietää mitä tehdä.

Baba on ollut helppo koulutettava. Mutta osoittaa kyllä heti mieltään jos hänen mielestään ei ole nyt tehty ja touhuttu tarpeeksi. Tai jos ei ole saanut huomiota riittävästi :D Baballa on aivan mahtava persoona :) Baba kennelliiton jalostustietojärjestelmässä osoitteessa:

 

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI46590/12&R=284

Pentueen emä Niisku saavutti Suomen muotovalion arvon viime keväänä täytettyään 2-vuotta. Sen kanssa harrastamme luonnossa liikkumisen lisäksi näyttelytoimintaa, tokoa ja jäljestystä. Niisku on luonteeltaan hauska, leikkisä, huomionhakuinen ja täynnä toimintatarmoa. Se on voimakkaasti leimautunut omaan perheeseen ja on kaikessa touhussa mielellään mukana. Se osaa myös toimia oma-aloitteisesti ja rauhoittuu tilanteen vaatiessa. Se matkustaa mielellään autolla ja veneellä ja menee myös uimaan. Sen erityistaitoihin ja huvitteluun kuuluu sukkien pihistely, myös niiden ollessa jalassa ;) Se pyörittelee älyleluja taitavasti ja rakastaa pehmoeläimiä ja niiden kanniskelua. Se on reviiritietoinen ja ilmoittaa haukkumalla tulijoista. Vieraammille se on ystävällinen mutta hieman pidättyväinen. Niisku on tutkittu silmistään terveeksi, se ei kanna pra:n perinnöllistä sairausgeeniä (PRA a), sen lonkat ovat C/B.  Lisää "Niiskusta" sen omalla sivulla ja kennelliiton jalostustietojärjestelmässä osoitteessa

 http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI32377%2F12&R=284

 Myös lappalaiskoiragalleriasta löydät siitä pari kuvaa.

http://www.lappalaiskoiragalleria.org/index.php?koira=6052