Haluaisitko pennunomistajaksi?

Muumimamma ja kuopuspoika Haltiametsän Muumi-Poika 2012

Ota reilusti yhteyttä ja kerro mahdollisimman selkeästi mitä odotat ja toivot tulevalta koiraltasi ja millaisen perheen ja kodin tarjoat sille. Tee alustava varaus mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kerro mahdollisista muista pentuvarauksistasi. Äkilliset peruutukset ovat aina ei toivottuja erityisesti pennun kannalta.

Pentujen hieman vartuttua niiden persoonallisuus alkaa muotoutua yksilölliseksi ja kasvattajana yritän löytää jokaiselle pennulle sille soveltuvimman kodin. Tule katsomaan pentuja niiden ollessa noin 5 viikon ikäisiä, samalla varmistuu, että pentuvalinta on onnistunut ja tuleva pentusi on sinulle mieleinen. Näet niiden emän ja synnyinkodin sekä voimme keskustella tarkemmin toiveista ja ajatuksista pennun tulevaisuuden suhteen. Haluan itse tutustua pennun tulevaan omistajaperheeseen henkilökohtaisesti kuten varmasti sinäkin pennun kasvattajaan.

Kaikki pentuun liittyvät sopimukset tehdään kirjallisesti Suomen kennelliiton lomakkeita käyttäen. Pentuvarauksen vahvistamiseksi perin 100 euron varausmaksun etumaksuna pennun hinnasta. En myy pentuja velaksi enkä osamaksulla.

Pentu Niisku 5 viikon ikäisenä

Onnellinen koti pennulle on löytynyt, Henna ja Emmi Hokkanen ja Muumi-Poika eli Halti

Pennuille hyvä alku elämälle

Kasvattajana teen parhaani, jotta jokainen syntyvä pentu saisi hyvän alun elämälleen. Jokainen kasvattamani pentue on huolella harkitusta yhdistelmästä, jossa vanhemmat ovat hyväluonteisia ja terveiksi tarkastettuja.

Emokoira on saanut läpi elämänsä hyvää ravintoa ja riittävästi liikuntaa ja sen terveydenhoidosta on huolehdittu. Se on säännöllisesti rokotettu ja matolääkitty. Sen hyvinvoinnista on huolehdittu koko sen elämän ajan ja se on kasvanut pennusta pitäen rakastavassa ja turvallisessa kodissa.

Myös pennut kasvavat kotonani emänsä kanssa ja ne sosiaalistuvat ihmisiin jo syntymästään saakka. Emoa on ruokittu korkealaatuisella Royal Canin Medium Starter mother & babydog ravinnolla ja myös pennut nauttivat sitä ensimmäisenä kiinteänä ravintonaan. Pennut matolääkitään ennen luovutusta suositusten mukaisesti noin kolme kertaa.

Pentujen kanssa ollaan ulkona ja touhutaan ja leikitään kehitysvaiheeseen sopivissa raameissa. Ne saavat myös nukkua ja kehittyä rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä.

Noin kuuden viikon ikäisenä pennut tarkastetaan ja mikrosirutetaan eläinlääkärin toimesta, jonka jälkeen ne rekisteröidään.

Pennut luovutetaan uusiin koteihinsa 7-8 viikon ikäisinä rekisteripapereiden kera. Pennun mukana uusi omistaja saa kirjallisena pennunhoito-ohjeet sekä aloituspaketin penturuokaa. Kasvattajana tarjoan tukea ja neuvoja kaikissa pentuun liittyvissä asioissa, voit soittaa minulle 24h/vuorokaudessa.

Niisku-Neiti 3 kuukauden ikäisenä

Muumi-Pappa eli Ropi 5 viikon ikäisenä

Muumi-Peikko 5 viikon ikäisenä

Mitä toivon sinulta pennunomistajana?

  • Toivon, että olet huolella harkinnut päätöstäsi sitoutua koiranomistajaksi koko sen eliniän ajaksi ja pystyt tarjoamaan pennulle rakastavan ja turvallisen kodin, sen kaikissa elämänvaiheissa. Tämä edellyttää myös läheistesi hyväksyntää ja sitoutumista koiraan uutena perheenjäsenenä.
  • Toivon, että ennen pennun hankintaa olet riittävän huolellisesti tutustunut lapinporokoiran rotuominaisuuksiin ja todennut rodun ja koiranpidon soveltuvan sinun elämäntapaasi.
  • Toivon että yhteinen tuleva kotinne ympäristöineen tarjoaa puitteet, joissa koiran pitäminen on hyväksyttävää ja virikkeellistä hyvine ulkoilumahdollisuuksineen. Kerrostalokoiraksi en pentua myy.
  • Toivon, että sinulla on riittävästi yhteistä aikaa koirasi kanssa. Porokoira leimautuu ja kiintyy hyvin vahvasti omaan perheeseen ja se haluaa olla luontevasti mukana perheen arjessa ja juhlassa.
  • Toivon, että koiralla on puhdas, mukava ja rauhallinen oleskelupaikka kotonasi. Jos koira oleilee tarhassa, myös sen siisteydestä ja rakenteiden turvallisuudesta, sekä kopin hyvästä kunnosta huolehditaan. En myy pentua ainoastaan tarhakoiraksi tai sidottavaksi pihaan juoksulankaan.
  • Toivon, että eettiset arvosi ja taloudellinen tilanne perheessäsi mahdollistaa koiran hyvän pitämisen, tinkimättä sen saaman ravinnon laadusta tai määrästä, että huolehdit sen riittävästä liikunnasta ja terveydenhoidosta säännöllisesti ja käytät sitä eläinlääkärissä sen tarvitessa hoitoa. Olet myös valmis panostamaan koiran turvallisiin ja mukaviin varusteisiin, jotka soveltuvat yhteisiin harrastuksiinne.
  • Toivon, että saan kuulla sinulta pennun kuulumisia sen varttumisesta ja sen elämänvaiheista myöhemminkin valokuvien kera. Toivon yhteyden välillämme säilyvän ja mahdollisuuden jakaa kanssani koiran tuomat ilot ja huolet ja surutkin, myös sen aikuistuttua.
  • Mikäli vastasit yllämainittuun toivomuslistaan myönteisesti, ota ihmeessä yhteyttä!